KdV Kwiek | header afbeelding

Sport & spel 55+

Lekker bewegen en wedstrijdsport in een vriendelijke sfeer. Dit is iets voor jou als je je lichaam in een betere conditie wilt krijgen en houden, door gerichte beweging en spel. We beginnen met voorbereidende oefeningen met de focus op sterker worden en werken aan balans en coördinatie. Gevolgd door de spanning en het plezier van volleybal!

We beginnen elke les met energizers en muziek om ons lichaam wakker te maken. Daarna doen we oefeningen die je spieren sterker en beter gecoördineerd maken. Ook het verbeteren van je balans trainen we, omdat dit handig is tijdens het volleybalspel. Vervolgens gaan we naar een paar volleybalvoorbereidingsoefeningen en dan spelen we. Het spel is een wedstrijd, maar altijd in een vriendschappelijke sfeer. De spelers ondersteunen elkaar. Spelers op elk niveau zijn welkom in deze groep. We spelen met een zachtere bal voor de veiligheid van onze gewrichten.

De invulling van de lessen verschilt per groep/lestijd. De ene groep doet verschillende bal- en racketspelen, de andere groep legt de nadruk op volleybal.