KdV Kwiek | header afbeelding

Turnen

Van rennen, klimmen en balanceren tot de balk, de rekstok en de trampoline. Turnen is leuk en goed voor je ontwikkeling! Turnen en gymnastiek bieden wij aan in groepen voor peuters-kleuters vanaf 3 jaar, basisschoolgroep 3 t/m 8, en 13+ middelbare school.

 

Gymnastiek voor peuters en kleuters

Vanaf 3 jaar tot basisschoolgroep 2. Het doel is spelenderwijs ontwikkelen van algemene basisvaardigheden zoals rennen, klimmen, springen, balanceren, duikelen, zwaaien, gooien, rollen en mikken. Dit zijn ook de beginselen van turnen! Kleine groepjes van twee tot vier kinderen gaan langs verschillende onderdelen. Plezier en het spel staan voorop.

 

Turnen groep 3 t/m 8, 13+ middelbare school

Bouw verder aan je basisvaardigheden in het turnen, met toestellen: de balk, rekstok, lange mat, kastspringen, trampoline, soms de ringen en de brug. De les voor de vakantie doen we vaak een spel.

 

Recreatief turnen

Af en toe onderlinge wedstrijden met een aantal verenigingen uit naastliggende dorpen. Ook voor jongens. De onderlinge wedstrijden worden altijd erg leuk gevonden door de deelnemers!

 

Selectie turnen

Als je duidelijk een bepaald niveau laat zien, kan de trainster vragen of je in de selectie wilt. Je gaat dan trainen voor de provinciale kampioenschappen van de KNGU. De wedstrijden zijn op de balk, de vloer, sprong en brug. Er zijn twee voorronden en natuurlijk de finale!